אז מה הופך את שמן החוחובה לכל-כך מיוחד? במה הוא שונה משמנים אחרים?
הינה כמה עובדות מעניינות על השמן שמכונה גם "הזהב הנוזלי"
נתחיל מההתחלה, מבחינה מדעית שמן החוחובה כלל לא מוגדר שמן. ההגדרה המדויקת שלו היא "ווקס נוזלי". מה זה אומר? בשונה משאר השמנים, הוא מכיל בתוכו אחוז קטן בלבד של טריגליצריד.
זה מה שהופך אותו לשמן שנספג טוב במיוחד, לא סותם את נקבוביות העור ולא משאיר תחושה שמנונית. הוא גם עשיר בחלבונים, חומצות שומן חיוניות, ריכוז גבוה של וויטמין E, ויטמין A, ויטמין B וויטמינים ומינרלים נוספים.


שמן החוחובה התחיל כשמן מנועים ייחודי, בזכות העובדה שהוא למעשה ווקס. הוא שימש כשמן למנועי פרימיום ובמהלך שנות השמונים הגיע גם לתעשיית הקוסמטיקה בארץ לאחר שתועלותיו הייחודיות לעור האדם התגלו במחקרים.
שמן החוחובה לא מתחמצן בקלות ולכן חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ויכולים להגיע לשנים ארוכות. כל עוד הוא במצבו הטבעי הוא לא מתקלקל ולא נעשה מעופש. אם תמצאו בקבוק שמן חוחובה ששכחתם בארון האמבטיה לפני 6 שנים – הוא יהיה טוב בדיוק כמו ביום שקניתם אותו.
שמן החוחובה מצוין לבעיות עור. המבנה המולקולארי שלו זהה לזה של עור האדם, מה שאומר שהוא יכול להיספג פנימה לתוך שכבות העור העמוקות ולהזין אותן בחומרים בריאים.
את גרעיני החוחובה סוחטים במכונת cold press (כבישה קרה). מדוע זה חשוב? כי חימום של השמן יפגע בתכונותיו הטובות ופשוט יהרוס אותו. תקפידו לחפש על האריזה את הכיתוב כבישה קרה.
בגרעיני החוחובה הבשלים יש אחוז גבוה מאוד של שמן – מעל 50%. אנחנו בדזרט אויל מנסים ומחפשים כל הזמן זנים חדשים שבהם כמות השמן תהיה גדולה אף יותר.

וכמה מילים על הצמח עצמו – החוחובה
מבחינת קיימות ואיכות הסביבה – צמח החוחובה פשוט מושלם.

תהיתם איך ישראל הקטנה שלנו הפכה למעצמת חוחובה כזאת גדולה? התשובה טמונה במזג האוויר המיוחד שלנו בארץ ובמיוחד בצפון הנגב.
מזג האוויר הזה נקרא חצי מדברי – ובדיוק כמו הדייסה של זהבה ושלושת הדובים, הוא לא חם מדי ולא קר מדי, מה שהופך אותו מושלם לגידול החוחובה.
למי זה טוב?
קודם כל – לכל אדם שרוצה לשפר את מראה העור שלו. ולמי עוד?
איך משתמשים בחוחובה ומה אפשר לעשות איתו?
לשמן החוחובה המון שימושים בעולם הקוסמטיקה הטבעית
רוצים לגלות מה עוד אפשר לעשות עם שמן החוחובה? היכנסו וקראו עוד

דזרט אויל – בית בד לייצור שמן חוחובה טבעי