דזרט אויל - בית בד לייצור שמן חוחובה טבעי

נעים להכיר, שמן חוחובה

אז מה הופך את שמן החוחובה לכל-כך מיוחד? במה הוא שונה משמנים אחרים?

הינה כמה עובדות מעניינות על השמן שמכונה גם "הזהב הנוזלי"

נתחיל מההתחלה, מבחינה מדעית שמן החוחובה כלל לא מוגדר שמן. ההגדרה המדויקת שלו היא "ווקס נוזלי". מה זה אומר? בשונה משאר השמנים, הוא מכיל בתוכו אחוז קטן בלבד של טריגליצריד.

זה מה שהופך אותו לשמן שנספג טוב במיוחד, לא סותם את נקבוביות העור ולא משאיר תחושה שמנונית. הוא גם עשיר בחלבונים, חומצות שומן חיוניות, ריכוז גבוה של וויטמין E, ויטמין A, ויטמין B וויטמינים ומינרלים נוספים.

DSC_2498
DSC_2488

שמן החוחובה התחיל כשמן מנועים ייחודי, בזכות העובדה שהוא למעשה ווקס. הוא שימש כשמן למנועי פרימיום ובמהלך שנות השמונים הגיע גם לתעשיית הקוסמטיקה בארץ לאחר שתועלותיו הייחודיות לעור האדם התגלו במחקרים.

שמן החוחובה לא מתחמצן בקלות ולכן חיי המדף שלו ארוכים במיוחד ויכולים להגיע לשנים ארוכות. כל עוד הוא במצבו הטבעי הוא לא מתקלקל ולא נעשה מעופש. אם תמצאו בקבוק שמן חוחובה ששכחתם בארון האמבטיה לפני 6 שנים – הוא יהיה טוב בדיוק כמו ביום שקניתם אותו.

שמן החוחובה מצוין לבעיות עור. המבנה המולקולארי שלו זהה לזה של עור האדם, מה שאומר שהוא יכול להיספג פנימה לתוך שכבות העור העמוקות ולהזין אותן בחומרים בריאים.

את גרעיני החוחובה סוחטים במכונת cold press (כבישה קרה). מדוע זה חשוב? כי חימום של השמן יפגע בתכונותיו הטובות ופשוט יהרוס אותו. תקפידו לחפש על האריזה את הכיתוב כבישה קרה.

בגרעיני החוחובה הבשלים יש אחוז גבוה מאוד של שמן – מעל 50%. אנחנו בדזרט אויל מנסים ומחפשים כל הזמן זנים חדשים שבהם כמות השמן תהיה גדולה אף יותר.

DSC_2492

וכמה מילים על הצמח עצמו – החוחובה

מבחינת קיימות ואיכות הסביבה – צמח החוחובה פשוט מושלם.

הוא גדל בשטחים צחיחים ולא מעובדים בתנאי מדבר ואינו זקוק להרבה מים. המים שבהם הוא מושקה מליחים ואינם מתאימים לגידולים אחרים וכך הוא חוסך במים מתוקים
הוא החליף את שמן הלוויתנים הידוע לשמצה ובכך הקטין את ציד הלוויתנים בעולם
חיי המדף של השמן ארוכים במיוחד ולכן כמעט ולא יקרה מצב שהוא יתקלקל וייזרק
את שאריות הגרעינים לאחר מיצוי השמן מנצלים לשימוש חוזר בתעשיית החקלאות והמזון לבעלי-חיים
הוא לא נשיר וצובע את המדבר בירוק עז בכל ימות השנה

ידעתם ש...?

שמן החוחובה הוא היפואלרגני ולכן הוא מתאים לבעלי עור רגיש ולתינוקות

לא תאמינו אבל...

הצבע העז הייחודי של השמן הוא טבעי לחלוטין – לא מוסיפים לשמן שום תוספת צבע

DSC_2476

תהיתם איך ישראל הקטנה שלנו הפכה למעצמת חוחובה כזאת גדולה? התשובה טמונה במזג האוויר המיוחד שלנו בארץ ובמיוחד בצפון הנגב.
מזג האוויר הזה נקרא חצי מדברי – ובדיוק כמו הדייסה של זהבה ושלושת הדובים, הוא לא חם מדי ולא קר מדי, מה שהופך אותו מושלם לגידול החוחובה.

צהוב-לוגו-סופי

מה חושבים עלינו?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי קונדימנטום קורוס בליקרה, נונסטי קלובר בריקנה סטום, לפריקך תצטריק לרטי.

  • אלי ישראלי, מיסראל.

לורם איפסום דולור סיט אמט אדיפיסינג אלית קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי קונדימנטום קורוס בליקרה, נונסטי קלובר בריקנה סטום, לפריקך תצטריק לרטי.

  • בני בניימין, Bennis.

למי זה טוב?

קודם כל – לכל אדם שרוצה לשפר את מראה העור שלו. ולמי עוד?

לסובלים מבעיות עור
לקוסמטיקאיות שרוצות לרקוח מוצרים טבעיים ואיכותיים
לרפלקסולוגים – לעיסוי כף הרגל
להורים לתינוקות שרוצים להחליף את משחות ההחתלה וקרם הגוף במוצר טבעי
למספרות – לטיפול בשיער ובקרקפת

איך משתמשים בחוחובה ומה אפשר לעשות איתו?

לשמן החוחובה המון שימושים בעולם הקוסמטיקה הטבעית

טוב לעור

מרגיע עור אדום ומגורה ולאורך זמן משפר את מראה העור

מעולה לשיער

מסייע במניעת קשקשים ומקל על עור קרקפת רגיש

נוח לשימוש

מסיר איפור – מעט שמן על ספוגית מסיר בקלות את האיפור

מעולה לציפורניים

מרכך את העור סביב הציפורניים ומזין את הציפורניים

טוב לילדים

מרגיע גרד לאחר עקיצות

משמש לקוסמטיקה

משמש כקרם פנים – מוסיף לחות וגמישות לעור הפנים

רוצים לגלות מה עוד אפשר לעשות עם שמן החוחובה? היכנסו וקראו עוד

ניתן להזמין את שמן החוחובה ממש כאן באתר

צהוב-לוגו-סופי

דזרט אויל – בית בד לייצור שמן חוחובה טבעי

צור קשר

מזמנים להתקשר או לכתוב לנו

08-9987370

desertoil@macha.co.il

אנא הזן הודעה.

עקבו אחרינו בפייסבוק